Másodszor népesül be augusztus 25-én vasárnap a nyíregyházi zsinagóga környéke, hogy a híveken kívül az érdeklődők is egyre többet tudjanak a zsidó vallásról, kultúráról és persze az ételekről. Míg fő a sólet, sül a flódni, készül a shakshuka és a humusz, lehet beszélgetni a zsidó ételek alapos ismerőjével, Fűszeres Eszterrel, később pedig a rabbival, Fináli Gáborral, aki örömmel válaszol a vallás és a kultúra különlegességeit firtató kérdésekre.
Énekelni fog a hitközség Zs-Faktor nevű kórusa és Rosenfeld Dániel kántor alapította Ávinu Trió együttes. Természetesen be lehet járni a zsinagóga épületét, és előadás is lesz nyíregyházi illetőségű, a város életét meghatározó zsidó honfitársainkról.
Akik a kóstolás után úgy gondolják, otthon is szeretnének sóletet vagy flódnit és egyéb finomságot készíteni, recepteket és hasznos tanácsokat is kaphatnak a finom falatok mellé.
A Nyíregyházi zsinagógát a Mártírok terén találják, a megnyitóra 11 órakor kerül sor.
Kiemelt kép: Zsidó Gasztronómiai Fesztivál (Forrás: Zsidó Gasztronómiai Fesztivál)