Az ország minden tájáról érkeznek majd a Tatán található, két Michelin-csillagos Platán Gourmet Étterem mellé a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermei. Mellettük számos, szintén a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, pékség és kávéház, illetve meghívott aspiráns éttermek is részt vesznek majd a kétnapos rendezvényen, ahol a hévízi 13 Séf Egyesület tagjai is bemutatkoznak a nagyközönség előtt. 

A SVÉT egyik legfontosabb hitvallása, hogy lehet úgy remek ételeket készíteni, hogy közben figyelembe vesszük a környezetünk igényeit, és amennyire csak lehet, helyi erőforrásokat, helyben megtermelt alapanyagokat használunk. A tatai pikniken felvonuló éttermek is mind e szellemiségben készítik fogásaikat. 

Platán Tata (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Egy minimangalicafesztiválon is részt vehetünk Tatán, hiszen az ország meghatározó mangalicatenyésztőinek termékeit kóstolhatjuk majd meg a fesztivál ideje alatt. A SVÉT-pikniket zenés és gyerekprogramok kísérik, vasárnap pedig egy gazdag pezsgős reggelivel indíthatjuk a napot.  

De mi is az a SVÉT?
Egy egyesület, ami azért dolgozik, hogy bebizonyítsa: a magas gasztronómia nem ér véget Budapest közigazgatási határánál, a vidéki vendéglátás igenis óriási potenciállal rendelkezik. A Stílusos Vidéki Éttermiség megálmodói felkutatják azokat a vidéki termelőket és éttermeket, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik, legyen szó akár fűszerekről, lekvárokról, friss zöldségekről és gyümölcsökről, nagy múltú családi éttermekről vagy többszörös Michelin-csillagos sztárokról. Sokéves ténykedésüknek köszönhetően biztos, hogy ha egy hely az ő pecsétjüket viseli, ott a minőségben nem fogunk csalódni.